Praktische zaken

Verhitting materiaal
Tijdens het moffelen wordt het materiaal verwarmd tot ca. 180 graden. De meeste rubbers en kunststoffen zijn hier niet tegen bestand. Daarom is het van belang dat producten 'kaal' worden aangeleverd. Daarnaast dienen materialen goed schoon aangeleverd te worden. Als er bijvoorbeeld vet of boorolie in een product zit, kan dat uitlopen tijdens het verwarmen. Hierdoor kunnen er strepen of vlekken ontstaan op het coatwerk die er niet of nauwelijks af gaan. Dunne materialen kunnen vervormen tijdens het opwarmen. Dit is niet altijd geheel te voorkomen. Hier kan KANTO niet verantwoordelijk voor gesteld worden.

Ophangen 
Om een product te kunnen poedercoaten dient het opgehangen te worden. Bij het aanleveren van een product dient er een ophangmogelijkheid voorzien te zijn. Indien u hier vragen over heeft, dan kunt u terecht bij onze medewerkers. 

Overcoaten
Het is vaak mogelijk om bestaande, reeds gecoate producten over te coaten. Kleine kleurverschillen en structuurverschillen kunnen hierbij voorkomen. KANTO geeft geen garantie op producten die overgecoat worden. 

Maximale afmetingen en gewichten
Wij kunnen verschillende soorten materialen behandelen. De maximale afmetingen van producten die wij kunnen verwerken zijn: L x B x H = 7 x 3 x 3 meter. Het maximum gewicht bedraagt: 1.500kg. Heeft u een zwaarder product, neem dan even contact met ons op. 

info@kanto.nl | +31 (0)413  263 645